Mindfulness på SNB

humptydumpty

En 18 månader gammal artikel om mindfulness finns nu i en omarbetad engelsk version på www.speculativenonbuddhism.com och jag är barnsligt glad över detta. Glenn Wallis’ nyligen återuppståndna projekt är sedan flera år en av mina favortibloggar och mängden kommentarer (både positiva och mer kritiska) som artikeln genererat det senaste dygnet påminner om hur tacksamt det är att publicera sig på det här sättet.

Tyvärr är det ju också som Rasmus Fleischer skrev i Tapirskrift för ett par år sedan:

Fram till cirka 2007 hade det blivit allt vanligare att enskilda personer valde ett antal bloggar att följa med hjälp av en RSS-läsare. Sedan dess har en helt annan tendens gjort sig gällande: man följer inte utvalda bloggar, utan klickar på länkar till enstaka bloggpostningar som dyker upp i ens flöde på Facebook eller Twitter. Även detta medför en tendens till ett mer distraherat, nutidsfixerat och historielöst läsande. Samtidigt förändras villkoren för diskussion. Många av de diskussioner som tidigare fördes i de öppna kommentarsfälten på bloggar, förs nu snarare i anslutning till att en länk delas för en begränsad skara på Facebook.

Desto roligare – och mer uppmuntrande – då att Patrick Jennings på The Non-Buddhist faktiskt svarade med en lång och intressant kommentar.

Kommentera